De dirigent

Frans Meijer is sinds maart 2021 dirigent van Koor ‘Zingen voor je Leven Amsterdam’. Dat ziet hij dat als een spannende, geweldige uitdaging. Dit samen te mogen doen met Harrie voelt hij als een groot geschenk. Zijn moeder zei ooit eens: “Jij bent zingend geboren”. Voor Frans is koorleden in verbinding met elkaar, voluit en vrij te zien en horen zingen elke keer opnieuw weer een ontroerende ervaring.

Even iets over mijzelf? 64 jaar, getrouwd met Marina en vader van Joris, Marieke en Coen. Geboren en getogen in Flevoland, vierde in een katholiek polderpioniersgezin van zeven. Een liefdevolle jeugd, waar de boerderij, muziek en kerk centrale thema’s waren. Mijn moeder zei ooit eens: “Jij bent zingend geboren”. Een ontroerende uitspraak die ik koester. Zingen is een centraal thema in mijn leven geworden. Mijn lied is het lied van mijn ziel; mijn hart wil zingen; jóuw hart wil zingen, daar geloof ik in! Zie hier mijn drive als dirigent, zangcoach en stembevrijder. 

Ik heb als dirigent jarenlang leiding gegeven aan verschillende koren en ben muzikaal en artistiek leider geweest van verschillende grote muziektheaterproducties. Daarnaast verzorg ik op aanvraag zangworkshops, popkoorweekenden, mantra-avonden en begeleid ik als zang- en levenscoach mensen ook individueel. 
Ik geloof in de helende werking van zingen. Daarom spreekt ‘Zingen voor je Leven’ mij zo aan. Zingen laat gevoelens en emoties stromen en kan je helpen om weer te ontdekken dat je méér bent dan de ziekte alleen, hoe overheersend die ook kan zijn. Zingen kan je laten voelen dat jij er bent, dat jij ertoe doet; kan je nieuwe energie geven en, zelfs in je ziekte, prachtige momenten van leven, blijdschap en geluk laten ervaren. Het delen daarvan door samen te zingen in een koor, brengt troost, steun, herkenning en verbondenheid. Meer informatie over Frans: fransmeijer@labyrintflevoland.nl

Harrie Herfst is onze vaste pianist, en tevens plaatsvervangend dirigent. Hij beweegt zich over vele muzikale terreinen. Zo is hij componist (onder andere van de Oncofonie), arrangeur voor koor en orkest, en muzikaal leider in de theatershows van Maurice Hermans. Verder speelt hij in een bigband, een feest-/coverband, een jazzcombo en met verschillende solisten. Een begeleider pur sang. Meer informatie over Harrie vindt u op www.autumnleavesmusic.nl.